CURS OSINT : Open Source Intelligence

Cui se adresează cursul de OSINT?

 • oamenilor de afaceri
 • responsabililor de marketing
 • specialiştilor în recrutarea de personal calificat
 • ziariştilor
 • strategistilor R&D, analiştilor, cercetătorilor în domenii strategice, politice, economice
 • politicienilor
 • oamenilor legii

Ce este OSINT?

OSINT va permite să aveţi acces la tot ceea ce există ca informaţie pe Internet, în mod 100% legal, prin folosirea unor tehnologii de vârf (i.e. veţi avea la dispoziţie mai mult de 70% din informaţiile care se găsesc deja pe Internet şi pe care nu le veţi putea găsi folosind browser-ele convenţionale).

Ce veţi învaţa ?

Veţi învaţă mai întâi etică şi metodologie, apoi utilizarea potrivită a unor software OSINT şi bine înţeles tehnici de OSINT/V (verified) pentru a găsi documente şi informaţii adevărate şi corecte în mijlocul unei mase impresionante de date, adică acele 10-15% informaţii sigure de care aveţi nevoie, cele vitale pentru meseria şi protecţia dumneavoastră.

De ce?

Guvernele, agenţiile de intelligence, marile corporaţii, agenţiile globale de presă şi, evident, grupările de criminalitate informatică sunt primele care folosesc zilinic OSINT.

Conform SRI, folosirea tehnicilor OSINT permite serviciilor de intelligence să obţină în jur de 70-80% din informaţiile vitale necesare bunului mers al activităţilor lor.

OSINT nu se bazează pe altceva decât pe memoria permanentă a Internetului, asociată cu naivitatea cu care oamenii înşişi sau prietenii/colaboratorii lor au stocat şi stochează în continuare documente şi informaţii importante, unele chiar vitale, în medii nesecurizate, fie că vorbim de datele lor personale, fie că vorbim de proiecte sau de realizări profesionale.

OSINT este cea mai bună metodă de auto-apărare.

Într-o lume a Internetului complet nereglementată, este vital să ştiţi ce se scrie sau ce a fost « abandonat » pe deep web despre dumneavoastră, familia şi firma dumneavoastră, în scopul de a preveni eventualele acţiuni criminale (şantaj, spionaj) sau concurenţă neloială. De ştiut că grupările criminale caută mai întâi totul despre dumneavoastră şi afacerea dumneavoastră prin OSINT, şi doar apoi încep să intre în zona ilegală a furtului de informaţii şi date securizate.

Apoi, odată că aţi văzut ceea ce există pe Internet ca informaţii, puteţi să apelaţi la specialişti pentru a şterge materialele confidenţiale sau a diminua uşurinţa cu care ele pot fi găsite.

Durata:

 • 24 Ore

Pret:

 • 350 EUR  / persoana pentru grupe de minim 4 persoane

Alte cursuri care ar putea sa va intereseze:

 1. Digital Marketing and Strategic Planning
 2. Social Media and Community Management
 3. SEO and Google Analytics
 4. Web Design Management and Concepts
 5. The Basics of Web Security