Ronan BARENTIN

Ronan BARENTIN

MANAGER FORMARI - DIRECTOR FILIALA SWISS WEBACADEMY BRETAGNE

Coordoneaza toate formarilor organizate de SWA. Este initiatorul si coordonatorul filialei SWA din Bretagne, Franta.

Format in Franta in coordonarea proiectelor de dezvoltare sociala si animatie socio-culturala, cu o indelungata experienta profesionala in domeniul ONG-uri precum si in organizarea politicii pentru copii si tineret, a ajuns in Romania in anul 2010. Este co-fondatorul asociația CenFas (Consultanță și Formare în domeniul educației non-formale și animației socio-culturale) și a fost câțiva ani manager de proiect la Clubul Francophone d’Affaires de Sibiu, unde a dezvoltat și inițiat numeroase acțiuni în favoarea companiilor francofone din regiunea Sibiu.

În cadrul Swiss WebAcademy din Sibiu, își aduce experiența în coordonarea formarilor de lungă durată și a cursurilor intensive pentru adulți, dar și a tuturor activităților de Educație Digitală pentru copii și tineri (ateliere săptămânale, școală de vară…). De asemenea, este trainer cu cei mici pentru activități de inițiere și descoperire a lumea digitala.

Astăzi, întors în Bretania, regiunea sa de origine, este inițiatorul filialei Swiss WebAcademy Bretagne, pe care o dezvoltă în jurul secțiunilor Training, Educatie Digitala și crearea de site-uri web.

 

Formé en France à la coordination de projets de développement social et d’animation socio-culturelle, avec une longue expérience professionnelle dans l’éducation populaire ainsi que l’organisation de politique enfance-jeunesse, il est arrivé en Roumanie en 2010. Il est le co-fondateur de l’association CenFas (Conseil et Formation dans le domaine de l’Education non-formelle et l’animation socioculturelle) et a été plusieurs années manager de projets pour le Club Francophone d’Affaires de Sibiu, où il a initié de nombreuses actions en faveur des entreprises francophones de la région de Sibiu.

Au sein de la Swiss WebAcademy de Sibiu, il apporte son expérience dans la coordination des formations longues et des cours intensifs pour adultes, mais également de l’ensemble des activités d’Education Digitale en direction des enfants et jeunes (ateliers hebdomadaires, summer school). Il est également trainer auprès des plus jeunes pour les activités d’initiation et de découverte.

Aujourd’hui, de retour en Bretagne, sa région d’origine, il est l’initiateur de l’antenne Swiss WebAcademy Bretagne qu’il développe autour des volets Formations, Education Digitale et création de sites Web.