Daniela CHRZANOVSKI

Daniela CHRZANOVSKI

PRESEDINTE FONDATOR SI DIRECTOR GENERAL, SWISS WEBACADEMY

Initiaza si conduce proiecte ce sustin transformarea digitala, e trainer SWA si profesor asociat la o universitate franceza.

Daniela este fondator si director general al Swiss Webacademy, centru de excelenta in domeniul tehnologiilor digitale, care

  • formeaza specialisti IT cu expertiza si atestare elvetiana (Webacademy),
  • formeaza o gama larga de competente digitale pentru companii in procesul lor de transformare digitala (Webbusiness)
  • si dezvolta o scoala de educatie digitala pentru copii deschizand acestora un larg orizont catre meseriile viitorului (Webschool).

Echipa de specialisti ai Swiss Webacademy creaza in acelasi timp website-uri, aplicatii web si asigura toate serviciile conexe, consultanta si training necesare pentru responsabilii digitali din companii si institutii.

Daniela Chrzanovski este inginer IT. Ea a creat in 2003 primul centru de formare in domeniul Web din Romania, un proiect finantat de Confederatia Helvetica, formand timp de 10 ani peste 1000 de specialisti in domeniul Internetului. A lansat apoi la Sibiu Swiss Webacademy in parteneriat cu o universitate de stiinte aplicate, Haute Ecole d’Ingénieurs Neuchatel, Elvetia care asigura expertiza si atestate pentru aceste formari.

Este de 6 ani profesor asociat la Université de Franche-Comté – Franta – unde preda Tehnologii digitale la IUT Belfort, precum si un curs in cadrul programului « Master en Droit du numerique » la Besancon. A predat de asemenea cursul de « Hébergement et référencement Web » in cadrul programului de Master « Développement d’applications WEB » la Haute Ecole ARC Ingenierie – Elvetia.

E un promotor al Transformarii Digitale si sustine in calitate de formator autorizat,  cursuri de competente digitale pentru companii.

Face parte din fondatorii congresului Cybersecurity în România, organizant in 7  editii la Sibiu, congres susținut de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor de la ONU-Geneva. Acest congres este organizat în încă două țări, Elveția și Italia (4 editii deja). Ea este de asemenea organizatoare a proiectului de conștientizare a copiilor și adolescenților asupra pericolelor de pe Internet, în Romania și Elveția.

E fondatoare si vicepresedinta a Clubului Francofon de Afaceri, fiind puternic motivata de dezvoltarea francofoniei si a valorilor sale in Romania si a relatiilor dintre Romania si Elvetia.

Sursa: https://www.rts.ch/info/monde/10221815-roumanie-la-tentation-eurosceptique.html#chap04