Lumea în care ne desfășurăm activitatea este în permanenta schimbare. Nimic nu mai este la fel, iar orice este mai vechi de un an poate să nu mai fie valabil anul viitor. Lumea a devenit volatilă, incertă, dar in acelasi timp complexă și ambiguă. O lume fragilă, anxioasă, neliniară și incomprehensibilă. Suprafața de amenințare s-a extins pe măsură ce expansiunea exponențială și utilizarea unor tehnologii și ecosisteme tehnologice mai inteligente au sporit complexitatea gestionării ei. Prin urmare, miza nu a fost niciodată mai mare ca acum.
Apariția internetului obiectelor (IoT), cu extinderea sa la internetul industrial al obiectelor (IIoT), a crescut suprafața de amenințare pentru atacuri țintite sau nețintite. Dezvoltarea computerelor cuantice reprezintă o amenințare reală, deoarece acestea vor fi capabile să spargă algoritmii de criptare existenți, ceea ce va face ca măsurile actuale de securitate cibernetică să devină depășite.
Inteligența artificială (AI) și învățarea automată (ML) au ocupat prima scenă în ambele părți ale arenei cibernetice. Mai mult, ChatGPT a luat cu asalt lumea cu privire la ceea ce AI și Deep Machine Learning (DML) ar putea face în viitorul imediat și apropiat….
In plus, securitatea cibernetică nu se referă doar la tehnologie. Este vorba, de asemenea, despre conștientizarea oamenilor. Securitatea cibernetică este în continuă evoluție și necesită o evoluție continuă a mentalității și culturii de afaceri, cu o vigilență și o adaptare permanenta la noile riscuri și amenințări.
În acest context, oare suntem pregătiți să ne confruntăm cu consecințele inacțiunii noastre? Ce trebuie să știe companiile și instituțiile despre tendințele și vulnerabilitățile în materie de securitate cibernetică în prezent, pentru a sublinia impactul preconizat al noilor tehnologii și al noilor vulnerabilități asupra sectoarelor de activitate?
Organizațiile trebuie să adopte o abordare proactivă și holistică a securității cibernetice, care să includă evaluarea riscurilor, gestionarea vulnerabilităților și planificarea răspunsului la incidente, pentru a identifica și a atenua mai bine riscurile, reducând probabilitatea unui atac cibernetic.
Swiss Webacademy și NTT DATA vor organiza, în perioada 20-22 septembrie 2023, congresul Cybersecurity Dialogues, ediția a IX-a, Sibiu.
“Cybersecurity Dialogues” este un eveniment la care trebuie să participe conducerea superioară a companiilor și instituțiilor publice și private, membrii neexecutivi ai consiliilor de administrație și membrii C-suite, inclusiv Chief Information Officer, Chief Security Officer și Chief Information Security Officer. Este un eveniment anual, non-profit, apolitic, neutru, non-marketing și non-tehnic, care permite un dialog internațional la 360 de grade cu privire la problemele de securitate cibernetică, precum și la soluții, strategii și comportamente pentru securitatea cibernetică.
